Blå muligheter i det grønne skiftet

Sadia Nazir Khan, Hanna Tiainen og Roger Junges holdt interessante og innsiktsfulle foredrag om bruk av organismer fra havet i deres forskning.

Forsker Hanna Tiainen holdt foredrag om biomaterialer

Hanna Tiainen holdt foredrag om biomaterialer fra havet. Foto: Fredrik Haugen Pedersen

Forsker Sadia Khan presenterer sin forskning på tannimplantater og infeksjoner
Sadia Khan snakker om sin forskning på tannimplantater og infeksjoner. Foto: Fredrik Haugen Pedersen, OD/UiO

– Flere bør få gleden av å høre Hanna, Sadia og Rogers spennende presentasjoner av forskningen de jobber med, sier en stolt Tiril Willumsen, dekan på OD.

– Presentasjonene hadde en fin sammenheng og helhet, fortsetter hun. Og forskerne lyktes godt med å knytte grunnforskning til klinisk forskning, hvilket ble gjort både elegant og innsiktsfullt. Samtidig som de også inkluderte bærekraft og havet.

Roger Junges forsker bl. a. på mikrobiologi, antibiotikaresistens, bakteriekommunikasjon og biofilm. Sadia Nazir Khan er spesialist i oral protetikk og driver klinisk forskning på behandling av infeksjoner rundt tannimplantater. Hanna Tiainen forsker bl. a. på biomaterialer, kjemi og materialvitenskap.

UiOs nye formidlingsarena Domus Bibliotheca dannet rammen for arrangementet. Domus Bibliotheca er sentralt beliggende i sentrum rett ved siden av aulaen. Arrangementet var ett av flere i regi av de pågående Forskningsdagene, der hav er tema. 

 

Roger Junges snakker om forskning og bruk av organismer fra hav og natur
Roger Junges snakker om forskning på mikroorganismer fra havet og naturen. Foto: Fredrik Haugen Pedersen, OD/UiO

 

Publisert 29. sep. 2022 12:38 - Sist endret 29. sep. 2022 12:38