Kurs: Utredning og behandling av lukt- og smaksforstyrrelser hos long COVID pasienter

Det er en stor andel COVID-19 pasienter som opplever tap av lukt og smak i forbindelse med infeksjonen. De fleste av pasientene får tilbake normal sanseopplevelse innen 1-2 uker, men det er ca. 15-20% som opplever vedvarende tap/forstyrrelse av lukt og smak samt brenning i munnen etter gjennomgått COVID-19. Kurset vil gi en oversikt over epidemiologi, patogenese, diagnostikk, behandling og oppfølging hos denne pasientgruppen. Kurset er rettet mot fastleger, tannleger, ØNH-leger, og nevrologer.  Kurset gir 3 timer  i NTFs etterutdanningssystem og koster 3900 NOK. Påmelding

 

Bildet kan inneholde: person, nese, hånd, frisyre, ansiktsuttrykk.

Program og Påmelding

09:00                 Registrering og servering av kaffe

09:15 – 09:20     Innledning

09:20 - 09:45     Anatomi og patogenese bak forstyrrelser i lukt, smak, og berøringssans

09:45 - 10:30      Klassifikasjon og utredning av forstyrrelser i lukt, smak, og berøringssans

10:30 – 11:00    Kaffe/te, frukt (30 min)

11:00 – 11:15    Behandling av forstyrrelser i lukt, smak, og berøringssans

11:15 – 11.45     Kasuspresentasjoner og diskusjon

11:45 – 12:00    Prøve diagnostiske tester (non-invasive) på hverandre

                         Oppsummering og avslutning

Kursleder: Preet Bano Singh (Førsteamanuensis, Tannlege)

Påmelding

Spørsmål? Ta kontakt med: p.b.singh@odont.uio.no

 

Publisert 11. nov. 2022 12:31 - Sist endret 2. des. 2022 12:10