Protokoll 09.12.2020

Til stede: Alix Young Vik (leder), Amer Sehic (nestleder), Anne Eikeland (semesterutvalgsleder tp 1.-6. sem), Hilde Galtung (modulleder odont modul 2), Tiril Willumsen (semesterutvalgsleder 5./6. sem), Pia T. Sunde (semesterutvalgsleder 7./8. sem), Tove Wigen (semesterutvalgsleder 9./10. sem), Erik Saxegaard (leder SUSp), Fatima Al-Askari (studentrepr. tp), Aya Bajalan (studentrepr. odont), Carl William Glad (studentrepr. odont), Maria Caroline Mushtaq Freyvoll (studentrepr. odont), Mina Wåler Rønning (kandidatrepr. spes), Hege Glomsaker-Gjessing (sekretær )

ORIENTERINGSSAKER

PSS-SAK 31/2020

Kort orientering fra modul- og semesterutvalgsledere om hva som foregår i modulen/semesteret, inkl. ev. referat fra modul- og semesterutvalgsmøter.

Tannpleie:

Semesterutvalgsmøte høsten 2020

Semesterutvalgsleder Anne Eikeland orienterte om at de, til tross for situasjonen, ligger i rute. Det er blitt mindre klinikk pr. student, men de ligger så godt an som man kan forvente. Det blir et fullt kull på andreåret hvis alle som står i permisjon kommer tilbake. De avventer endelige tall. Når det gjelder oppfølging av programevalueringen så er de i rute. De kommer til å implementere opplæring i OPG ganske snart, og de er i dialog med Avdeling for periodonti om undervisning som skal gis derfra. Rekruttfilmen som man håpet å ha klar til i vår er dessverre ikke i rute pga. nedstengingen.

 

Odontologi:

Semesterutvalgsmøte 5/6.semester høsten 2020

5. semester (Tiril):

Semesterutvalgsleder Tiril Willumsen forteller at de har jobbet mye den siste tiden for å tilrettelegge for at studentene kan få en julefeiring med familien som kanskje bor et annet sted i landet. På grunn av reduksjon av klinisk undervisning etter nedtrappingen er det flyttet på mye undervisning. Det har også vært en diskusjon rundt 5. semesterundervisningen etter jul, med oppstart på Ferdighetssenteret og i klinikken. De begynner som vanlige år, men uten pasient i klinikken. Det blir fokus på smittevern i den kliniske undervisningen. Universitetslektor Gunnar Svendsen har tatt over som leder av Ferdighetssenteret etter universitetslektor Frode Staxrud.  

Modul 2:

Semesterutvalgsleder Hilde Galtung orienterte om at studentene hadde eksamen i Silurveien forrige torsdag, og at gjennomføringen der gikk bra. Mandag inneværende uke begynte de med blokk 2.

7. semester:

Semesterutvalgsleder Pia Titterud Sunde forteller at det ikke er så mye å melde om for 7. semester, men at eksamen er heldigitalisert (ikke pasient som vanlig). De har avholdt informasjonsmøte i dag.

9. semester:

Semesterutvalgsleder Tove Wigen orienterer om at praksisstudiet for 10. semester våren 2020 er landet nå. Det blir ekstern praksis for de som ønsker det, så langt vi har plasser. I tillegg blir det et tilrettelagt internt praksisstudie for de som blir igjen på fakultetet. Undervisningen forøvrig går sin gang nå. Noe er digitalt, men også en god del fysisk før klinikkundervisningen om morgenen. Forberedelsesuken før praksis blir digital, så mange ser vi da ikke igjen før i februar.

 

PSS-SAK 32/2020

Orientering om resultatene av UiOs studentundersøkelse våren 2020. Hvordan har høsten har vært, sammenlignet med våren?

Studiedekan Alix Young Vik gikk gjennom resultatene fra undersøkelsen som er gjort.

Studentene melder at det er blitt enda bedre med forelesningsopptak, men at noen fortsatt ikke ønsker å ta opptak.

 

Orientering om planene for undervisning våren 2021: Punktet utgikk.

 

PSS-SAK 33/2020

Orientering om overgang til nytt dekanat og om ny seksjonssjef for studieseksjonen

Som alle nok at fått med seg går dekan Pål Barkvoll av til jul, og Tiril Willumsen tar over. Leder og studiedekan Alix Young Vik går dermed også av. Det samme gjør visedekan for spesialistutdanningen Erik Saxegaard. Willumsen har med seg Amer Sehic og Hans Jacob Rønold som studiedekaner og Jan Eirik Ellingsen som visedekan for spesialistutdanningen. De blir dermed nye representanter i PSS. Hvem som blir semesterutvalgsledere er enda ikke avklart. Glomsaker-Gjessing slutter som sekretær til jul. Hennes etterfølger i stillingen som seksjonssjef i studieseksjonen blir ny sekretær.

VEDTAKSSAKER

PSS-SAK 34/2020

PSS er opptakskomité for opptak til spesialistutdanningen. Forslag til rangering av kandidater til de ulike spesialitetene er i referat fra Nasjonal opptakskomité (NOS) fra side 7.

Visedekan for spesialistutdanningen Erik Saxegaard går gjennom søknadsprosessen. Det var i alt 88 søkere til opptak høsten 2021. 5 manglet GSK, og ble derfor ikke med videre.

Avdeling for endodonti: Ønsker å ta opp 2 hvis 1 ikke kommer tilbake fra permisjon. Avdeling for kjeve- og ansiktsradiologi: Hadde 1 søker, som ikke var kvalifisert, så ingen tas dermed opp. Avdeling for kjeveortopedi: Hadde 33 søkere og 8 er innstilte. De skal ta opp 5. Avdeling for oral kirurgi og oral medisin: Hadde 17 søkere, og tar opp 1 kandidat. De har 3 suppleanter. Avdeling for protetikk- og bittfunksjon: Hadde 6 søkere, og tar opp 2. Avdeling for pedodonti: Hadde 1 søker, og hadde et ønske om å ta opp 2. Da fristen gikk ut hadde de 1 aktuell kandidat. Søknadsfristen ble dermed utvidet, og opptaket ble annonsert igjen, og man fikk 1 kvalifisert søker til. Avdelingen tar dermed opp 2 kandidater. Avdeling for periodonti: Hadde 16 søkere, og tar opp 2 kandidater.

Vedtak: PSS vedtok enstemmig opptak til spesialistutdanningen for høsten 2021.

 

PSS-SAK 35/2020

Før jul skal Undervisningsprisen deles ut. OSU har nominert kandidat(er) og spesialistkandidatene i protetikk har nominert kandidater.

OSU har nominert kandidater, samt avholdt avstemning. For at det skal bli litt jevnere resultat mellom lærere som underviser tidlig i studiet, og de som undervisere litt senere har de valgt å vekte studentenes stemme noe ulikt. Stemmen fra en student på førsteåret teller 1 poeng, andre året 1,25 poeng, tredjeåret 1,5 poeng, fjerdeåret 1,75 osv.

Det var jevnt i toppen, men seieren gikk til Heming Olsen-Bergem. OSU begrunner det med at:

Blant mange gode nominasjoner ble Heming Olsen-Bergem den nominerte med flest stemmer.

Heming er ikke bare en svært kunnskapsrik underviser, men også en underviser som er genuint interessert i å få studenter til å forstå det kirurgiske faget. Hans rolige trygge figur er alltid lett å spørre om hjelp, uansett hvor travel økten på kirurgen skulle være.  Heming har gjennom høsten holdt mange ekstraforelesninger på zoom for 9.sem, noe som viser hans engasjement for studentene.

Derfor har Heming stukket av med undervisningsprisen i år.

PSS vurderer det slik at OSU har hatt en grundig og velbegrunnet nominasjon, og de vedtar at de mener Heming Olsen-Bergem bør få Undervisningsprisen for 2020.

EVENTUELT

Galtung stiller spørsmålet om hvordan fraværsregler skal håndheves til våren? Ved Det medisinske fakultet går de nå tilbake til normale regler. Vik mener man fortsatt til våren må vurdere fraværet fra sak til sak, for man ønsker ikke at studentene skal komme når de er syke. Glomsaker-Gjessing synes det må være en helhetsvurdering, en balanse mellom at de får dekket det de skal, men et skjønn når det gjelder fraværet. Det vil fortsatt være studenter med coronaliknende symptomer til våren, og de må fortsatt holde seg hjemme. Vik presiserer at forelesningsopptak er avgjørende for studentene.

Studentene etterlyser at sensorveiledningen legges ut. Glomsaker-Gjessing bekrefter at de har krav på å få sensorveiledningen etter sensur, men at studieseksjonen dessverre ikke alltid har fått fulgt opp dette. Nå er det laget nye nettsider (bachelor og master), som også feedes til emnesidene, og det skal gjøres en gjennomgang så tidligere oppgaver og sensorveiledninger blir lagt ut.

Studentene ønsker også at det tas en gjennomgang av formen for masterpresentasjonene. Studentene ønsker at man ser til Bergen hvor de har posterpresentasjoner. Willumsen forteller at i Tromsø har de en slags "mini" disputas. Sehic bekrefter at det er i planen å vurdere andre former for presentasjon når man reviderer studiet.

Galtung spør om det er lagt noen spesifikke planer for oppfølging av studentene til våren. For eksempel om det skal gjøres noen ny ringerunde eller noen arrangementer eller liknende. Sehic svarer at arrangementet som var planlagt for førsteårs studentene vil bli satt opp så snart situasjonen tillater det. I tillegg bør semesterutvalgsledere følge opp med kulltillitsvalgt på sine kull. Det kan vurderes ringerunde, men det vurderes nærmere til våren, ut fra hvordan situasjonen er med undervisning da.

Publisert 14. des. 2020 21:43 - Sist endret 15. des. 2020 21:17