Sirkulasjonssak - september

Saken ble behandlet på sirkulasjon. 

DISKUSJONSSAKER

PSS-SAK 24/21

Utvekslingsprogrammene for 4. semester BA-studenter og 8. semester MA-studenter V2022:

Ledermøtet anbefalte 24. august vedtaket som foreslått i saksfremlegg, men med følgende forbehold og tydeliggjøringer:

- Det er plassen i klinikkene som avgjør hvor mange vi kan ta inn av innreisende utvekslingsstudenter i aktuelt tidsrom.

- Når det gjelder utreisende studenter på kull H18 odont, som har mistet mye klinisk øvelse i pandemiåret som har gått, er det spesielt viktig at det gjøres individuelle vurderinger av hver enkelt søknad om utveksling basert på uttalelser fra fagmiljøene og klinikkansatte. Utvekslingsoppholdet bør bare innvilges dersom studenten er godt i rute faglig og at det ikke er risiko for den faglige progresjonen ved å gjennomføre utvekslingsoppholdet.

- Vi må unngå å love mer enn det vi kan holde, dvs. signalene til studentene må være tydelige rundt risikoen for avlysning av utreise dersom det ikke er tilrådelig å gjennomføre utvekslingsoppholdet enten sett utfra interne forhold eller forhold hos partner i utlandet. Det må også kommuniseres klare frister til studentene underveis.

- Partner ute sikrer at innreisende studenter har hatt tilstrekkelig med klinisk øvelse før innreise. Ergo; dette er partners ansvar.

- Det kommuniseres i informasjonsmøtet 1/9 at sannsynligheten for å kunne reise innenfor Europa våren 2022 antakeligvis vil være større enn til land utenfor Europa.

Det har ikke kommet motforestillinger fra PSS. Foreslåtte vedtak med anmerkninger som beskrevet ovenfor støttes.

Publisert 27. aug. 2021 14:25 - Sist endret 31. aug. 2021 17:52