Protokoll 07.06.23

DELTAKERE: Tirill Willumsen (dekan, leder), Anne Eikeland (semesterutvalgsleder BA 1.-6. sem), Ingvild J. Brusevold (semesterutvalgsleder MA 9./10. sem), Linda Z. Arvidsson (vara semesterutvalgsleder MA 7./8. sem), Hanna Tiainen (semesterutvalgsleder MA 5./6. sem), Hilde K. Galtung (modulleder MA modul 2), Tamara Taszity (studentrepresentant BA), Erik von Hafenbrädel (studentrepresentant MA), Mai Linh Pham (studentrepresentant MA), Torill G. Arntzen (kandidatrepresentant SPES) og Kristin B. Hansen (sekretær).

FORFALL: Hans Jacob Rønold (studiedekan, leder), Trude Handal (semesterutvalgsleder MA 7./8. sem), Jan Eirik Ellingsen (visedekan SPES), 

STED: Møterom 103/zoom

 

Godkjenning av innkalling og tillegg til Eventuelt.
Alle vedlegg ligger lenket opp fra sakslista.


ORIENTERINGSSAKER

PSS-SAK 17/23
Modul-/semesterutvalgsmøter: Modul 2 OD2200SUSp

Vedr. kommentar fra studentrepresentant modul 2 OD2200 knyttet til tilgang til hverandres nettskjema i LSV: Alle (inkl. studenter) har et medansvar for å registrere bekymringer relatert til skikkethet for studiet. Det oppfordres til tydelig kommunikasjon av dette til studentkullene når det informeres om LSV.
Det er kun ansatte med associate users-tilgang som har innsyn i logg-rapporter i TSD for den enkelte student.

Fagavdelingene har ikke mottatt beskjed om hvem som er observatører for de ulike eksamenene på SPES. Tsomo Svenningsen bes om å sende ut informasjon.


PSS-SAK 18/23
Søkertall årets opptak via SO. Vedlegg

Det er mange søkere til grunnutdanningene med henholdsvis 49,25 søkere per studieplass på BA i tannpleie og 18,9 per studieplass på master i odontologi. 1. prioritetstallene gir en liten pekepinn om interessen for studieprogrammene, men sier ikke mye om hvem som faktisk velger å takke ja til studieplass. Tilbudene sendes ut ca 20/7.
 

PSS-SAK 19/23
Opptak til innpassingsopptaket 3. og 5. semester odontologi.

3. semester: 4-5 får tilbud om studieplass, hvorav 1 med oppstart i november. 17 mottar betinget tilbud/venteliste men får kun tilbud om studieplass dersom det blir plasser ledige på kull H22.
5. semester: 17 kvalifiserte får tilbud, forutsatt ettersending av dokumentasjon for dem dette gjelder.
 

PSS-SAK 20/23
Antall kandidater til fagprøven V2023.

Kort orientering antall kandidater: 2 MCQ, 2 skriftlig eksamen, 2 praktisk klinisk og 2 propedeutisk eksamen. Kandidatene betaler et fastsatt beløp per del del hver gang de gjennomfører, totalt kr 31.086 for hele fagprøven.

 

PSS-SAK 21/23
Valgfritt emne til UiOs bærekraftsertifikat. Vedlegg (utkast)

Se vedlegg for emnebeskrivelse. ODs valgfrie emne har fokus på helse om hjørnestein for bærekraftig vekst i ulike samfunn. Alle studenter med opptak ved UiO kan ta emnet som en del av eller ved siden av ordinært studie. SUM har godkjent ODs emne.

 

PSS-SAK 22/23
Etablering av flere emnetilbud v/ OD – v/ dekanen

OD planlegger å tilby flere småemner (mikroemner) på tvers av fakulteter og fagdisipliner. Et nytt emne innen biomaterialer og innen oral helse for ulike helseprofesjoner er skissert. Sistnevnte vil sikre formalkompetanse innen oral helse for helseprofesjoner som mangler dette i dag.

Saken settes opp igjen til høsten i PSS.

 

DISKUSJONSSAKER
PSS-SAK 23/23
Prøveordning for praksis 10. semester odontologi. Saksfremlegg.

Det er flere grunner til at denne saken må ses på nå – se saksfremlegget. Relevansen ute i praksis er ofte noe variabel. Ved å dele kullet i to får de som blir igjen her på OD tett oppfølging av flere ansatte med fokus på det de mangler. UiO har pålagt OD å effektivisere den kliniske virksomheten. Tom klinikk i 5 uker er økonomisk belastende. Det er likevel viktig at deling av kullet blir en prøveordning for senere retrett/justeringer. En 3-ukers praksisperiode medfører små endringer i timeplanen og endrer ikke formålet med eller målbeskrivelsen for praksisstudiet.

Semesterutvalget for 7./8. semester og studentrepresentantene i PSS er positive til forslaget. Bekymringer knyttet til behov for kortvarige leiekontrakter vil reduseres dersom de fleste praksisklinikker har anledning til å ta imot student både i begge perioder.

Studentene ønsker at de som henger etter med produksjonen reiser ut i periode 2, slik at de får gjort mest mulig ved OD før de reiser ut i praksis. Praksisplassene må av logistikkmessige hensyn fordeles tidlig i november, men vi ser hva vi får til.

Det er viktig at studentene tidlig tar kontakt med sitt praksissted for å avtale hva de trenger. Praksisveileder vil ofte kunne tilrettelegge nokså mye for å møte ønskede læringsmål. Det foreslås at studentene utarbeider en læringsplan for praksis som sendes praksisveileder på forhånd. Det vil gi praksisveileder bedre mulighet til å forberede og tilrettelegge for individuelt tilpasset praksis.

Konklusjon: Konklusjon vil tidlig foreligge høsten 2023. Prøveordningen skal evalueres grundig før ordningen eventuelt gjøres fast.

 

PSS-SAK 24/23
Endringer av eksamener 5. studieår odontologi. Saksfremlegg og innspill OSU.

Innspillet fra OSU er i tråd med ODs forslag. Patologi og oral kirurgi/medisin henger faglig sammen og eksamenene bør ligge i samme semester. Eksamen i Kjeveortopedi bør komme før Dot-praksis, dvs. flyttes til 9. semester, og eksamen i Oral protetikk kan flyttes til 10. semester. Semesterleder undersøker om endringene får implikasjoner mht. undervisning. Fagavdelingene virker positive til endringene.

Det er kun UiO som har praktisk klinisk eksamen i 10. semester, og den er ikke kalibrert nasjonalt. UiT hadde en lignende eksamen tidligere som ble terminert.

Hvordan kvalitetssikre klinisk kompetanse før uteksaminering dersom praktisk klinisk eksamen termineres?
Inntil videre: krav om godkjent klinisk praksis. Studenter om ev. får underkjent klinisk praksis fortsetter med klinisk praksis sammen med kullet under inntil godkjent. Viktig med tidlig og tett oppfølging fra 7. semester og tidlige varsler. Studentene må ta større ansvar for egen læring og bl.a. følge med på egen produksjon – være proaktive, planlegge i god tid og ikke vente til det «faller dom» i slutten av 9. semester. Gjerne sparre med eget Team. I tillegg har klinikkveilederne sammen med klinikksekretærene et stort ansvar for å følge studentene tett og fordele pasienter utfra hvem som trenger hva. Det kan bli aktuelt å arrangere en felles nasjonal slutteksamen, en OSKE-variant, på sikt.

Konklusjon: PSS støtter terminering av praktisk klinisk eksamen på 10. semester fra og med V2024, og endelig beslutning fattes av dekanatet i august/september.

 

PSS-SAK 25/23
Kommende møter høsten 2023:  20/9 og 22/11

 

EVENTUELT

Tiril: Lav studentoppslutning om læringsmiljøundersøkelsen. Undersøkelsen kom i stand etter et spesifikt innspill fra kull H18 i vinter.
Studentrepresentantene bes oppfordre studenter på alle kull til å benytte anledningen til å svare. Vi trenger en bred meningsbase for å kunne gjøre endringer som treffer godt.

Publisert 21. juni 2023 10:40 - Sist endret 16. aug. 2023 09:54