Referat fra informasjons- og drøftingsmøte 4/2024

Tid og sted: Fredag 19. april 2024 kl. 9.00. Det odontologiske fakultet, fakultetsadministrasjonen, møterom 312.

Til stede fra arbeidsgiversiden: dekan Tiril Willumsen, fakultetsdirektør Karen Marie Ulshagen, seniorrådgiver Terje Hegge (sak 13/24), seniorkonsulent Guri Dalheim og seniorrådgiver Astrid Sloreby (sekretær).

Til stede fra arbeidstakersiden: Ann-Kristin Ruus (FF/UiO), Preet Bano Singh (Akademikerne), Anne Karin Kristoffersen (VO IOB) og Catherine Anne Heyward (VO IKO).

Forfall: Ariel Sevendal (Parat) og Helvi Saltnes (NTL)

Det var ingen merknader til innkalling og dagsorden.

Sak 12/24 Aktuelle saker fra ledelsen (informasjon)

ARK-undersøkelsen

Resultatene er klare og presenteres fortløpende på alle avdelingene. Det overordnede resultatet vil bli lagt fram på allmøte 23. april.

Egnethetsvurdering av bygningene i Geitmyrsveien

Arkitekter har kartlagt lokalene, og legger fram forslag til hva som er mulig å få til. Det pågår møter med ulike ansattgrupper for behovsavklaring.

Referat fra dialogmøte fra IT-avdelingen

UiOs epost-system skal opp i skyen, noe som innebærer at alle ansatte må rydde og slette mail. UiO SAK-implementeringen går ikke etter planen, og ledelsen skal ta stilling til om man skal gå videre eller fortsette med en oppgradert versjon av ePhorte. Arbeidstakersiden etterlyste mer informasjon om endringer/oppgraderinger innen IT. Slik informasjon tas inn i nyhetsbrevet. Fakultetsdirektøren tar opp med IT-leder at han har kontakt med Kommunikasjonsavdelingen om hva som skal formidles.

Referat dialogmøte med UB

UB er en god samarbeidspartner. Arbeidsgiver oppfordret de tillitsvalgte til å komme med innspill til saker å ta opp.

Bemanningsplanprosjektet

Faggruppenes bemanningsbehov er kartlagt, og man vil gå videre med resten av organisasjonen.

Nye toaletter

Oppgradering av pasienttoalettene settes i gang neste uke. Kostnaden på ansattoalettene er kr 13 millioner, som er for kostbart. Dette vil man se på på nytt. 

Bruk av gamle Mottaksstasjonen

SiO trenger mer plass, og det vurderes om at de skal ha tre stoler på den gamle mottaksstasjonen. OD skal i så fall ha en til to stoler hvor våre studenter kan behandle pasienter fra SiO. SiO stiller med egne tannleger og tannhelsesekretærer. Det utredes nå hvordan tjenester, arealer og kostnader skal deles mellom SiO og UiO. Det må også avklares om Sterilsentralen har kapasitet til å betjene dette.

Sammenslåing OD/MED

Rapporten skal være ferdig i midten av mai. Arbeidsgruppen utarbeider rapporten med støtte fra Agenda Kaupang. Den oversendes rektor, som tar saken videre til universitetsstyret.

Oppfølging av studentene i klinikken

For å avlaste de vitenskapelige og oppnå en bedre modell for evaluering av klinikken, diskuteres det om vi skal opprette et bindeledd mellom de vitenskapelige og klinikken gjennom å ansette universitetslektorer/overtannleger. De vil få en høyere stillingsprosent enn instruktørtannlegene, og vil være knyttet til faggruppene. De skal ha et overordnet ansvar og planlegge og evaluere klinikken.

Sak 13/24 Status økonomi (informasjon)

Seniorrådgiver på økonomi orienterte kort om status. OD er i rute på overordnet nivå. Pasientinntektene er lavere i mars, noe som skyldes påsken. Ellers har fakultetet fått inn mer i sykepengerefusjon.

Sak 14/24 Kunngjøring av instituttleder-stillingene (drøfting)

Et forslag til stillingsbeskrivelse på IKO var utsendt. Den vil bli behandlet i Fakultetsstyret 23. april. Når det gjelder IOB, er ikke saken klar ennå. Organisasjonene oppnevner en felles representant til å sitte i intervjukomiteen. Det var ingen merknader til stillingsbeskrivelsen, og saken anses ferdig drøftet.

Sak 15/24 Valg av dekan (drøfting)

Dekanatperioden utgår 31.12.2024, og ny dekan skal velges. Utkastet til stillingsbeskrivelse er den samme som sist. Saken behandles i Fakultetsstyret 23. april. Det var ingen merknader til dokumentene, og saken anses ferdig drøftet.

Sak 16/24 Midlertidighet ved Det odontologiske fakultet (drøfting)

Det ble vist til saksnotat av 04.04.2024 hvor spørsmålene fra OPA er besvart samt vedlegg med oversikt over midlertidig ansatte. Siden UiO startet med de årlige gjennomgåelsene av midlertidighet, har OD gjennomgått alle ansattgrupper, de vitenskapelige, instruktørtannlegene og teknisk-administrative, og redusert midlertidigheten betydelig. Fakultetets midlertidighet ligger nå under gjennomsnittet for UiO. Verneombud IKO tok opp at det var ønskelig at midlertidig ansatte som forlenges, får beskjed tidligere. Fakultetsdirektøren uttalte at en arbeider med saken. Saken anses ferdig drøftet.

Eventuelt

Ingen saker

Publisert 2. mai 2024 13:49 - Sist endret 6. mai 2024 12:56