Protokoll fra møte i fakultetsstyret 10.12 2013

Tirsdag 1o. desember 2013 kl 13.00, rom 312, Geitmyrsveien 69, 3 et.

Tilstede: Dekan Pål Barkvoll, studiedekan Anne M. Aass, eksterne representanter Erik Normann og Tom Pape, førsteamanuensis Bente B. Herlofson, professor Hilde Kanli Galtung, avdelingsleder Gunn Conradi Karlsen, student  Pravinda Thambiratnam, student Kristine B. Mørland  og overingeniør Camilla Husvik(vara for stipendiat Anders Verket)

Fra administrasjonen: Fakultetsdirektør Tove Langhaug, økonomileder Linda Valtyrson og  ass fak dir Leif E. Jensen (referent).

Fravær: Student Michelle Christine Levy.

Orienteringssaker

  • Langtidsprognose for perioden 2014-2018. Det er lagt inn høye ambisjoner for måltall og indikatorer. Det er ikke avsatt midler til investeringer. Stor usikkerhet knyttet til prognosen, blant annet grunnet usikre tildelinger til spesialistutdanningen.
  • Valg til instituttstyrene er i prosess og nye styrer vil være på plass innen 01.01.14
  • Ad-hoc utvalg ble nedsatt for å kartlegge de administrative ressurser. Rapporten er ferdig og danner grunnlag for å videre vurdere prosess for de administrative ressurser på fakultetet.
  • Organisering av forskningen. Det er avholdt et seminar for å få innspill til prosessen, samt at det er nedsatt flere arbeidsgrupper. Rapporten er noe forsinket..
  • Dekan orienterte om nasjonalt fakultetsmøte for odontologiske fag som ble avholdt 22. november. Tromsø trenger lærerbistand innen de fleste fag de nærmeste fem årene. Praksisstudiet var oppe til diskusjon og det ble gitt en orientering om arbeidet som gjøres for dette. Arbeidet skal sikre god kvalitet i praksisstudiet. Det var også enighet om at man fortsetter med å avholde felles stipendiatsamlinger, seminarene gjøres obligatoriske, også veilederne inviteres og hvor ansvaret for arrangementet går på omgang mellom fakultetene. Dobbeltkompetanseprogrammet var også til diskusjon hvor tilbakemeldingen var at regelverket er for rigid og trenger en gjennomgang. UHR har også nedsatt et arbeid for å gjennomgå bruken av karakterskalaene i odontologi og tannpleie i Norge. Status for dette arbeidet ble lagt frem i møtet den 22.11.
  • Det planlegges et lederseminar i januar/februar for å planlegge fakultetets strategiske satsninger fremover.
  • SAB: Strategic Advisory Board er nedsatt for å sikre at UiO når sine strategiske mål.
  • IHR prosess ved UiO: Status er at Sentraladministrasjonen vil ha en ny organisering på plass fra 1. januar 2014. Man har påbegynt arbeidet med å se på relasjonene/arbeidsfordelingene mellom Sentralenheten og enhetene.

Innkalling og saksliste godkjent

 

Saker til behandling i åpent møte

I møtet var det enighet om at 34 håndteres før sak 32.

FS-SAK  30                    

Forslag til budsjett 2014              

Vedtak

Fakultetsstyret vedtar forslag til budsjett for 2014 slik fordelingen på inntekter og kostnader for instituttene og fakultetet felles er fremstilt i vedlegg 1.

FS-SAK 31                                                   

Møteplan Fakultetsstyret våren 2014 

Vedtak

Møter i fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet fastsettes til følgende tidspunkter våren 2014

Tirsdag 11. februar
Tirsdag 22. april
Tirsdag 10. juni

FS-SAK 32

Forslag til årsplan for perioden 2014-2016

Vedtak

Fakultetsstyret godkjenner forslaget til årsplan for perioden 2014-2016 for Det odontologiske fakultet med følgende endringer:

 

Side 6, pkt. 11 endres til "det er nå etablert et forprosjekt for dokumentasjon av fakultetets billedsamling. Dette skal om mulig inngå i DOS og fortløpende gjøres tilgjengelig på nett"

Side 6, pkt  3 endres til "Styrke kommunikasjonsarbeidet både internt og eksternt ved tilsetting av kommunikasjonsmedarbeider"

Side 7, pkt. 8 endres til "Opprettholde og videreutvikle det faglige nivå på teknisk-administrativt ansatte"

Nytt punkt settes inn i Årsplan: "Fakultetsledelsen vil arbeide for å tette lekkasjen av odontologistudenter til medisinstudiet de første årene"

FS-SAK 33  

 

Forslag til publiseringsstrategi for OD

Vedtak

Fakultetsstyret godkjenner forslaget til publiseringsstrategi for Det odontologiske fakultet.

FS-SAK 34

 

Suppleringsopptak til Masterprogrammet

Vedtak 

Fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet anbefaler at det etableres suppleringsopptak til Masterprogrammet fra høsten 2014.

FS-SAK 35

Stipendiatstillinger i odontologi -  fullmakt til å godkjenne kunngjøringstekst

Vedtak

Fakultetsstyret gir dekanen fullmakt til å godkjenne kunngjøringstekst for inntil fire stipendiatstillinger i odontologi

 

Saker til behandling i lukket møte

FS-SAK 36

Midlertidig tilsetting som førsteamanuensis i odontologi (protetikk og bittfunksjon)

Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for klinisk odontologi og tilsetter Jørn Arne Fridrich-Aas i 50 % stilling som førsteamanuensis i odontologi (protetikk og bittfunksjon) fra 01.01.2014 - 31.12.2016

FS-SAK 37

Instituttlederstilling ved Institutt for oral biologi - Forlenget tilsetting

Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for oral biologi og forlenger Edvard B. Messelts tilsetting som instituttleder fra 01.01.2014 - 31.07.2014.

Referatsaker tatt til etterretning

Publisert 10. des. 2013 16:38 - Sist endret 19. des. 2013 14:32