Protokoll fra møte i fakultetsstyret 24.2. 2015

Tirsdag 24. februar 2015 kl 12.00-15.00

Sted: "Faculty Club", 1 et, Geitmyrsveien 69.

Tilstede: Dekan Pål Barkvoll, studiedekan Anne M. Aass, førsteamanuensis Bente B. Herlofson, professor Hilde Galtung, avd. leder Gunn Conradi Karlsen, student Carina Urke, student Emilie Moholt, student Anne Emilie Skavern og postdoktor Odd Carsten Koldsland

Fra administrasjonen: Fakultetsdirektør Tove Langhaug og  ass fak dir Leif E. Jensen (referent).

Forfall: Eksterne representanter Tom Pape og Erik Normann

Dagsorden ble godkjent. Sak 3 ble vedtatt håndtert i åpent møte.

Orienteringssaker

Dekanen redegjorde for følgende saker

Saker til behandling i åpent

FS-SAK 1                         

Virksomhetsrapport 3 tertial 2014 med regnskap 2014

Vedtak
Fakultetsstyret tar til etterretning virksomhetsrapporten 3 tertial 2014 med regnskap 2014

FS-D-SAK 2

Diskusjonssak: Disponering av dekanens reserve

Inkludert inngående beholdning fra 2014, diverse endringer i bundne midler, andre nye kostnader, feilkorrigeringer mm er disponible midler i dekanens reserve 2015 på ca kr 9 mill. Fakultetsstyret ga sin tilslutning til dekanens forslag til disponering:

2 mill til strategisk rekruttering
2 mill til insentiver i forbindelse med publikasjonspoeng
3 mill til investeringer etter søknad
2 mill dekanens reserve til senere disponering

FS-SAK 3                                                            

Førsteamanuensis-/professorstilling i odontologi(oral anatomi). Stillingsbeskrivelse

Hilde Kanli Galtung fremmet forslag om at første avsnitt under punktet Kvalifikasjonskrav i vedlagte stillingsbeskrivelse tas ut og erstattes med forslaget fra Institutt for oral biologi som lyder slik:

"For tilsetting kreves vitenskapelig og pedagogisk kompetanse, formidlingskompetanse og annen kompetanse i samsvar med gjeldende Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger. Den som tilsettes, bør ha utdanning innen odontologi, medisin eller andre relevante naturvitenskapelige fagområder. Det vil bli lagt vekt på evne til å undervise, og dokumentert undervisningskompetanse i oral anatomi vil vektlegges."

Galtungs forslag ble vedtatt med 5 mot 4 stemmer.

Vedtak:
Fakultetsstyret slutter seg til anbefalingen fra Institutt for oral biologi om videreføring av førsteamanuensisstilling i odontologi (oral anatomi) og godkjenner vedlagte forslag til stillingsbeskrivelse for førsteamanuensis-/professorstilling i odontologi (oral anatomi) med ovennevnte endring.

Dekanen gis fullmakt til å utforme kunngjøringen.

Saker til behandling i lukket møte

FS-SAK 4

 

Professorat II i odontologi. Midlertidig tilsetting

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for oral biologi og tilsetter Bruce J. Paster i stilling som professor II i odontologi for en periode på to år

FS-SAK 5

 

Professorat II i odontologi. Midlertidig tilsetting

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for oral biologi og tilsetter Darlene A. Dartt i stilling som professor II i odontologi for en periode på to år

FS-SAK 6

 

Postdoktorstilling ved Avdeling for biomaterialer- Tilsetting

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling og tilsetter Xujun Wu som postdoktor tilknyttet prosjektet "Bio-inspired biofilm-resistant surface for removable dentures". Wu tilsetttes for en periode på tre år med 10 % pliktarbeid.

Dersom Wu takker nei til tilbud om tilsetting går tilbudet til innstilte nummmer to, Alejandro Bautista Barrantes, med tilsetting for en periode på tre år med 10 % pliktarbeid.

Dersom Alejandro Bautista Barrantes takker nei til tilbud om tilsetting går tilbudet til innstilte nummer tre, Kenneth Schneider, med tilsetting for en periode på tre år med 10 % pliktarbeid.

Dersom Kenneth Schneider takker nei til tilbud om tilsetting går tilbudet til innstilte nummer fire, Santosh Pandit, med tilsetting for en periode på tre år med 10 % pliktarbeid.

FS-SAK 7

 

Integrert dobbeltkompetanseløp i odontologi kombinert stilling. Innstilling

Styreleder Anne Merete Aass foreslo en mindre endring i ordlyden under andre avsnittet i vedtaksforslaget.

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling og tilsetter Åshild Kvammen Frettem i kombinert stilling (delstilling som henholdsvis stipendiat og spesialistkandidat) – integrert dobbeltkompetanseløp i odontologi. Sheeba Kumar tilsettes under forutsetning av at Helsedirektoratet godkjenner finansiering til integrert dobbeltkompetanseløp i odontologi for henne.

Tatt til etterertning

 

 

Publisert 26. feb. 2015 09:43 - Sist endret 27. feb. 2015 11:49