Protokoll fra møte i styret 06/12 - 2016

Tirsdag 6. desember 2016 kl 13.00

Sted: Møterom 312, 3 et, Geitmyrsveien 69.

Tilstede

Tekn.adm.:Gunn Conradi Karlsen

Vitenskapelige: Bente Herlofson, Hilde Galtung, Anne Merete Aass, Pål Barkvoll

Midlertidige vitenskapelige: Jørgen Hugo

Studentrepresentant: Eugen Treimo, Emilie Moholt og Siri Sørlie Jørgensen

Ekstern representant; Erik Normann

Forfall: Tom Pape 

Fra administrasjonen: Tove Langhaug og Leif Jensen (referent)

Linda Valtyrsson, Hilde Z Koldstad og Hans Christian Åsheim var tilstede under de åpne saker.

Godkjenning av dagsorden

Orienteringssaker

  • 5 årig prognose
  • Kildesortering er innført på OD, samtidig som det er satt fokus på håndtering av smittefarlig avfall i klinikkene 
  • Regjeringen setter av 10 millioner kroner til prosjektering av nytt bygg for Det odontologiske fakultet. I den anledning er det opprettet en hovedbrukergruppe bestående av representanter fra Fakultetsnivå, Tannpleierutdanningen/Tannteknikerutdanningen og Klinikkene, samt representanter for vernelinjen og studentene.
  • Samarbeidsavtale mellom fakultetet og TkNM er signert. Formålet med avtalen er et samarbeid mellom partene om forskningsprosjekter og utdanning på master- og ph.d - nivå
  • Helsedirektoratet ønsker å inngå avtale med Det odontologiske fakultet for håndtering av fagprøvet for tannleger. Formålet er å teste kvalifikasjonene til personer som allerede har gjennomført og bestått tilsvarende utdanning/opplæring (inkludert avsluttende eksamen/prøve) i land utenfor EØS og Sveits. Bakgrunnen er endringer i regelverket for autorisasjon av helsepersonell i Norge, som medfører at det stilles tilleggskrav for autorisasjon for denne gruppen. Fakultetet har hatt innledende samtaler med direktoratet og det vil bli nedsatt en arbeidsgruppe som skal legge frem et rammeverk for prosjektet. 

 

Saker til behandling i åpent møte
FS- SAK 27

Rullerende årsplan 2017-2019

Vedtak

Fakultetsstyret godkjenner forslaget til årsplan 2017-2019 for Det odontologiske fakultet

FS-SAK 28

Budsjett 2017

Vedtak

Styret slutter seg til saksframlegget for budsjett 2017. Styret vedtar forslag til budsjett for 2017 slik fordelingen på inntekter og kostnader er fremstilt i vedlegg 1 og fordelingen på enhetene i vedlegg 2. Dekanen gis fullmakt til å fordele midler i reserven og de ufordelte midline.

FS-SAK 29

Representant til NDD`s fond 2017-2021

Vedtak

Fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet innstiller Linda Z. Arvidsson som NFR representant til NDDs fond for perioden 2017-2021

FS-SAK 30                                                     

 

Prolongering og endring av sammensetning PSS

Vedtak

Fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet vedtar ny sammensetning av PSS, som innebærer at både studiedekan for fellessemestrene i odontologi (Modul 1 og 2) og studiedekan for bachelorprogrammet i tannpleie og de kliniske semestrene i odontologi (5.-10. semester), fra 1.1.2017 oppnevnes som medlemmer i PSS. Leder av utvalget vil avgjøres på et senere tidspunkt.

Fakultetsstyret vedtar at PSS sammensetning fra 01.01.17 utvides med semesterstyrelederne for

5-6 semester, 7-8 semester og 9-10 semester

Funksjonstiden for det sittende PSS prolongeres, med unntak av leder og studentrepresentanter, dog ikke ut over 30. april 2017

FS -SAK 31

Oppnevning av ekstern styrerepresentant

Vedtak

Rektor anmodes om å oppnevne følgende fast ekstern representant til Fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet for perioden 01.01.2017 – 31.12.2020:

Fast representant: Erik Kreyberg Normann

Forslag til kandidat til den andre faste eksterne representant, og vararepresentanter, fremlegges for styret så raskt som mulig, og i god tid før første styremøte i 2017.

FS -SAK 32

Møteplan for styret våren 2017

Vedtak

Møter i fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet fastsettes til følgende tidspunkter for våren 2017

  • Tirsdag 7. mars
  • Tirsdag 18. april
  • Tirsdag 6. juni
Saker til behandling i lukket møte

FS SAK 33

Førsteamanuensisstilling i odontologi (mikrobiologi og oral mikrobiologi) - Fast tilsetting

Vedtak

Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for oral biologi og tilsetter Roger Simm i stilling som førsteamanuensis i odontologi (mikrobiologi og oral mikrobiologi). Roger Simm må gjennomføre kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter tilsetting. Dersom Simm ikke tar stillingen, går tilbudet til innstilte nr 2. Hvis vedkommende ikke tar stillingen, går tilbudet til innstilte nr. 3.

FS-SAK 34

Førsteamanuensisstilling i odontologi (fysiologi og oral fysiologi) - Fast tilsetting 

Vedtak

Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for oral biologi og tilsetter Trude Marie Haug i stilling som førsteamanuensis i odontologi(fysiologi og oral fysiologi). Dersom Haug ikke tar stillingen, går tilbudet til innstilte nr 2.

Fakultetsstyret besluttet å ikke rangere ytterligere.

FS-SAK 35

Stipendiatstilling ved Institutt for oral biologi - Forlenget tilsetting

Vedtak

Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling og forlenger Natalia Sharim Skallebergs tilsetting som stipendiat fra 21.12.2016 til og med 20.06.2017

FS-SAK 36

Professor i odontologi (endodonti) - Forlenget tilsetting

Vedtak

Fakultetsstyret slutter seg til dekanens anbefaling og forlenger Dag Ørstaviks tilsetting som professor i odontologi (endodonti) i 50 % stilling fra 01.01.2017-31.12.2017.

 

Tatt til etterretning

Publisert 8. des. 2016 15:21 - Sist endret 8. des. 2016 15:23