Protokoll fra møte i fakultetsstyret 12/12- 2017

Tirsdag 12. desember 2017 kl 13.00

Sted: Møterom 312, 3 et, Geitmyrsveien 69.

 

Fra styret: Pål Barkvoll, , Hans Jacob Rønold, Jørgen Hugo,  Bente Olin Teigmo, Eugen Treimo, Ivar Aasgaard Røsand, Siri Sørlie Jørgensen,Erik Normann  og Line Bakkevig

Fra dekanatet: Alix Young Vik og Linda Hildegard  Bergersen

Forfall:  Amer Sehic og Bente B. Herlofson

Fra administrasjonen: Tove Langhaug og Leif Jensen (referent).  Hans-Christian Åsheim, Jan E. Ellingsen og Linda E. Valtyrson var tilstede under saker behandlet i åpent møte

Dagsorden godkjent

Orienteringssaker

  • Økonomirapportering - 5-årig prognose
  • Ledelsesvurdering
  • Disputaser 2017
  • Det er et pågående arbeid med å få samlet studieplanene for de prekliniske og kliniske semester i en felles studieplan for masterutdanningen
  • Institutt for oral biologi mottok nylig en betydelig tildeling til nok et prosjekt professor Fernanda Petersen skal lede.
  • Studentklinikken ved Psykologisk institutt ble i høst stengt av universitetsledelsen grunnet manglende avviksontroll og etterfølgelse av regelerverk. I kjølvannet av saken ved Psykologisk instituttet er det fra UiO igangsatt en internrevisjon av klinikkdriftene ved UiO, også for fakultetets klinikker, en revisjon som skjer tidlig i 2018.
  • Alle prosjekter som omfattes av helseforskningsloven skal nå være registrert i UiOs oversikt kalt Helseforsk og forhåndsgodkjent før prosjektsøknad sendes til REK. Prosjekter som ikke omfattes av helseforskningsloven skal også registreres og forhåndsgodkjennes. Fakultetet og instituttene er nå godt i gang med denne registrering.
  • Alle ansatte ved UiO plikter å melde inn sidegjøremål og eierinteresser. Med sidegjøremål eller biarbeid forstås arbeid som utføres og verv som innehas i tillegg til den ordinære universitetsstillingen, uansett om det er lønnet eller ikke. I februar 2018 vil alle sidegjøremål ved UiO bli offentlige
  • Ny Nano CT-maskin er kjøpt inn av UiO/fakultetet
  • Det odontologiske fakultet har inngått en rammeavtale med Forsvarets sanitet om samarbeid innenfor blant annet akuttmedisin og rettsodontologi.
  • Bente B. Herlofsen og Anders Verket ble hedret med prisar under landsmøtet
Saker til behandling i åpent møte
FS-SAK 36                                                                                                   

Revidering av mandat for Programutvalg for studier og studieprogrammer (PSS)

Vedtak

Fakultetsstyret vedtar revidert mandat for PSS (Programutvalg studie og studieprogram).

FS-SAK 37  

 

Møteplan for Fakultetsstyret vår 2018

Vedtak

Møter i fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet fastsettes til følgende tidspunkter for våren 2018

  • Tirsdag 6. mars
  • Tirsdag 17. april
  • Tirsdag 5. juni

FS-SAK 38

 

Rullerende årsplan for Det odontologiske fakultet 2018-2020

Vedtak

Fakultetsstyret godkjenner forslaget til Årsplan 2018-2020 for Det odontologiske fakultet, med de endringer som fremkom i møtet

FS-SAK 39

Budsjett for Det odontologiske fakultet 2018

Vedtak

Styret slutter seg til saksfremlegget for budsjett 2018. Styret vedtar forslag til budsjett for 2018 slik fordelingen på inntekter og kostnader er fremstilt i vedlegg 1 og fordelingen på enhetene i vedlegg 2. Dekanen utarbeider plan for inndekning av akkumulert merforbruk i langtidsperioden. Planen legges frem for styret i løpet av 2018. Dekanen delegeres myndighet til å fordele internhusleien riktig mellom enhetene

FS-SAK 40 

Personlig opprykk til professor - Oppnevning av sakkyndig komite innen fagområdet odontologi

Vedtak

Fakultetsstyret slutter seg til dekanens forslag og oppnevner følgende medlemmer til den sakkyndige komiteen innen fagområdet odontologi:

Professor Kari Espolin Fladmark, Molekylærbiologisk institutt, Universitetet i Bergen
Professor Pierre Åman, Institutionen för biomedicin, Gøteborgs Universitet
Professor Karl Schenck, Institutt for oral biologi, Universitetet i Oslo

Dekan gis fullmakt til å oppnevne leder av komiteen.

Saker til behandling i lukket møte
FS-SAK 41

Personlig opprykk til professor etter kompetanse - sakkyndig vurdering

Vedtak

Fakultetsstyret godkjenner bedømmelsen for opprykk til professor etter kompetanse innenfor fagområdet odontologi (oral kirurgi og oral medisin) for Bente Brokstad Herlofson, og tildeler opprykket.

FS-SAK 42

Førsteamanuensisstilling i odontologi (pedodonti) - Midlertidig tilsetting

Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for klinisk odontologi og tilsetter Ingvild Johnsen Brusevold i midlertidig stilling som førsteamanuensis i odontologi(pedodonti) fra 01.01.18-30.09.18

FS-SAK 43

Førsteamanuensisstilling i odontologi (kjeveortopedi) - Fast tilsetting

Vedtak

Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for klinisk odontologi og tilsetter Maud Els-Marie Andersson i stilling som førsteamanuensis i odontologi(kjeveortopedi) fra 01.01.18.

Fakultetsstyret godkjenner stillingsbeskrivelsen

FS-SAK 44

Dobbelkompetanse i odontologi  - Tilsettinger

Vedtak

Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling og tilsetter disse i kombinert stilling (delstilling som henholdsvis stipendiat og spesialistkandidat) – integrert dobbeltkompetanseløp i odontologi:

Barbro Fostad (med spesialisering kjeveortopedi)

Kristine Eidal Tanem (med spesialisering oral kirurgi og oral medisin)

FS-SAK 45

Stipendiatstillinger - Tilsettinger etter kunngjøring

Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling, og tilsetter følgende søkere til de utlyste stipendiatstillingene ved Det odontologiske fakultet:

  1. Sushma Pandey tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for oral biologi
  2. Vasileios Kapralos tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for endodonti.
  3. Kristine Løken Westgaard tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25% pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for oral kirurgi og oral medisin.
  4. Mai Britt Bjørk tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi (Rettsodontologi).
  5. Safiyye Süslü tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for biomaterialer.
  6. My Tien Diep tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for kariologi og gerodontologi.

    Dersom en av kandidatene takker nei til tilbud om tilsetting går tilbudet til den neste innstilte på listen

Referatssaker tatt til orientering

 
Publisert 13. des. 2017 14:02 - Sist endret 6. aug. 2019 10:21