Protokoll fra fakultetsstyret 5. juni 2018

Tirsdag 5. juni 2018 kl 13.00

Sted: Møterom 312, 3 et, Geitmyrsveien 6

Fra styret: Pål Barkvoll, Jørgen Hugo,  Bente Olin Teigmo, Eugen Treimo, Ivar Aasgaard Røsand,  Siri Sørlie Jørgensen, Amer Sehic, Bente B. Herlofson, og Line Bakkevig.

Fra dekanatet: Alix Young Vik.

Forfall: Morten Enersen og Erik Normann  

Fra administrasjonen: Tove Langhaug og Aurora Sølna (referent). 

Dagsorden ble godkjent

Orienteringssaker

  • Ledelsesvurdering 1. tertial 2018
    Dekanen orienterte om en stram økonomi med et merforbruk i langtidsperioden på 23,7 mill. Bortfall av UDI prosjektet er den viktigste årsaken til lavere inntekter.. OD har begynt en prosess med gjennomgang av administrative ressurser og analyse av pasientregnskap. Kandidattall og studiepoengproduksjon har stabilisert seg noe, men internasjonaliseringsaktiviteten må opp. EFV må også økes vesentlig. Stillingsplaner må gjennomgås.

  • Ny HR-sjef
    Fakultetet har tilsatt ny HR-sjef. Knut Wattum tiltrådte 1. Juni.
  • Forskningsdagene 2018
    blir arrangert i Litteraturhuset hvor oppvekst vil være overordnet tema. Målgruppen for Forskningstorget vil være barn og ungdom. Forskjellene i samfunnet øker. Traumatiserende erfaringer i barndommen kan avgjøre hvordan du får det i voksenlivet. Alt fra alvorlig sykdom, som kreft, overgrep eller omsorgssvikt kan føre til utenforskap. Hvordan kan Tannhelsetjenesten ivareta utsatte barn og motvirke forskjellsgapet i samfunnet?

  • Seminar: "Brennmerket”
    Brennmerket - Et utadrettet samarbeidsarrangement mellom Teologisk fakultet og Odontologisk fakultet. Tema: Hvordan et samfunn behandler de aller svakeste blant oss, sier mye om hvilket samfunn vi er.  En viktig felles markør for de svakeste i dagens samfunn er dårlig munnhelse.Sted: Litteraturhuset eller andre sentrale lokaler i byen. Samarbeidspartner: Er i dialog med TV-aksjonen, Psykologforeningen og har søkt støtte fra Livsvitenskap.

  • Helsefagdekanene -  HOD-strategi og autonomitet.
    Dekanen orienterte om samarbeid med de andre helsefagdekanene angående problematikk rundt Helse- og omsorgsdepartementets strategi.
  • Fagpolitisk møte med rektoratet
    Dekanen orienterte om møte med rektoratet, hvor prosessen for nytt odontologibygg ble diskutert og utfordringene OD møter i fra HOD. HODs forutsetninger vil forringe kvaliteten på grunnutdanningen og svekke den kliniske forskningen.
  • Statusmøte med UiO ledelsen
    Fakultetet har redegjort for forskningsetikk, HR-ressurser og effektivisering av administrasjonen.

  • Temporær organisering av økonomifunksjonen
    vil foreløpig vare frem til 31.12.18Økonomiansvarlige ved fakultetsadministrasjonen får midlertidig ansvar for økonomi ved begge instituttene, dog beholder IOB ansvaret for finansiering over basis. Tilsetting i 2 ledige stillinger på fakultet felles. Ansatte har blitt orienterte om ny organisering

Saker til behandling i åpent møte

D- SAK

Tanker om organisasjonsendringer i administrasjonen - overordnet modell

Dekan Pål Barkvoll innledet til en diskusjon om organisasjonsendringer ved fakultetets administrasjon. Mulige sye seksjoner: 1) Virksomhetsstyring, 2) HR, 3) Studie, forskning og innovasjon, 4) Infrastruktur, brukerstøtte og service, 5) Kommunikasjon og formidling. Modellen er på planleggingsstatudium og heller ikke alle nåværende enheter/seksjoner er plassert inn i ny modell.  Temaet vil bli tatt opp i senere fakultetsstyremøte.

FS-SAK 15      

Møteplan for fakultetsstyret - høsten 2018

Vedtak
Møter i fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet fastsettes til følgende tidspunkter for høsten 2018

  • Tirsdag 25. september 2018
  • Tirsdag 30. oktober 2018
  • Tirsdag 11. desember 2018

Saker til behandling i lukket møteSaker til behandling i lukket møte

FS-SAK 16

Organisatorisk plassering av Bachelorprogrammet i Tannpleie

Vedtak

Fakultetsstyret tar til etterretning rapporten (datert 2. mai) fra ad hoc utvalget som har utredet den organisatoriske plassering av bachelorprogrammet i tannpleie.

Fakultetsstyret slutter seg til dekanens forslag og fatter et prinsippvedtak om å bringe bachelorstudiet i tannpleie inn i samme organisatoriske modell, som de øvrige studieprogrammene ved fakultetet. Det tannpleiefaglige miljøet knyttes derfor organisatorisk til Institutt for klinisk odontologi (IKO). Overordnet ansvar for bachelorprogrammet i tannpleie blir liggende på fakultetsnivået i likhet med masterprogrammet i odontologi, spesialistutdanningen og PhD programmet.

Det forutsettes at UiOs omstillingsavtale legges til grunn for det videre arbeidet. Organisasjonsendringen søkes gjennomført senest 30.06.2019.

FS-SAK 17

Stipendiatstillinger - Tilsetting 

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling, og tilsetter følgende søkere til de utlyste stipendiatstillingene ved Det odontologiske fakultet:

  1. Ying Liu tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for oral biologi
  2. Minh Khai Le Thieu tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for biomaterialer.
  3. Håvard Hynne tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25% pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for oral kirurgi og oral medisin.
  4. Anne Thea Tveit Sødal tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for kariologi og gerodontologi.
  5. Sadaf Haque Afzal tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling pedodonti og atferdsfag.
  6. Sadia Khan tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for protetikk og bittfunksjon

Dersom en av kandidatene takker nei til tilbud om tilsetting går tilbudet til den neste innstilte på listen

FS-SAK 18                               

Førsteamanuensisstilling i odontologi (pedodonti ) - Fast tilsetting uten kunngjøring

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for klinisk odontologi og tilsetter Ingvild Johnsen Brusevold i fast stilling som førsteamanuensis i odontologi (pedodonti). Det forutsettes at hun før fast tilsetting 01.10.2018 fremlegger plan for egen forskning i henhold til vedtatt stillingsbeskrivelse 26.09.2017.

FS-SAK 19     

Førsteamanuensisstilling i odontologi (biomaterialer) - Fast tilsetting uten kunngjøring

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for klinisk odontologi og tilsetter Hanna Tiainen i fast stilling som førsteamanuensis i odontologi (biomaterialer). Hun må gjennomføre kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter tilsetting. Forslaget til stillingsbeskrivelse vedtas.

Saker tatt til etteretning

 
Publisert 12. juni 2018 14:30 - Sist endret 21. juni 2018 09:18