Protokoll fakultetsstyret 11.12. 2018

Tirsdag 11. desember 2018 kl 13.00

Sted: Møterom 312, 3 et, Geitmyrsveien 69.

Fra styret: Pål Barkvoll(forlot møtet under sak 34/18), Jørgen Hugo,  Bente Olin Teigmo, Amer Sehic, Bente B. Herlofson, Morten Enersen, Erik Normann, Line Bakkevig og Malene Bergset Rusten.

Fra dekanatet: Linda Bergersen og Alix Young Vik(under åpent møte)

Forfall: studenter Aya Bajalan og Irmelina Nilsen.

Fra administrasjonen: Linda Valtyrson(under orienteringssakene), Tove Langhaug, Maria Nesteby, Anne Grethe  Søreng og Leif Erling Jensen(referent). 

Dagsorden ble godkjent

Orienteringssaker

  • Ledelsesvurdering med Økonomirapport 5 årig prognoser
  • Dekan orienterte om prosessen for organisatorisk plassering av TPU på IKO. Impementering skal nå forhandles med sikte på ferdigstillelse tidlig vår 2019.
  • Utredning angående «alternative opptakskriterier»
    «Unitest» som opptakskriterium for 20 prosent av søkerne. Testen er generell, og skal måle egnethet for høyere utdanning via områder som kritisk tenking, språkforståelse og problemløsning. Søkerne må fremdeles kunne vise til et karaktersnitt på 5 fra videregående skole. MED starter 2020. OD vurderer sterkt å henge seg på
  • Nasjonal deleksamen/prøve
    Nasjonalt fagorgan for undervisning og forskning i odontologiske fag skal utrede muligheten for en felles deleksamen på 5.studieår
  • Orienterte om Universitasoppslagene
    Fakultetet har satt igang flere tiltak, som i stor grad fremkommet etter dialog med studentene.
  • Avdeling for kjeveortopedi, IKO er på verdenstoppen i antall siteringer i kjeveortopedi
  • Dekanen orienterte om prosess for utvikling av UiOs strategi 2030
  • Fakultetet gjennomførte en teoretisk beredskapsøvelse 11. oktober. Beredskapsgruppen fikk gode tilbakemeldinger på hvordan øvelsen ble håndtert.
  • Det odontologiske fakultet er 60 år i 2019
    Markeres med  alumnidag med kurstilbud til våre tidligere studenter. Festmiddag for våre ansatte og tidligere studenter og utgivelse av jubileumsbok, som vil være en gave til de ansatte.
  • Fakultetet har satt økt fokus på studentutveksling
    Asia: Høyteknologi (master). Intensjonsavtale inngått med Universitetet i Seoul.
    Afrika: Global helse og mengdetrening (master + bachelor)
    Europa: Felles arbeidsmarked og dannelse (master + bachelor)
    Norden: Bachelor
    Det vurderes også utveksling på flere semester, feks på preklinikken.
  • EU tildelinger til Avdeling for Biomaterialer
    • MgSafe gjennom Horizon 2020. Hvordan kroppen reagerer på nedbrytbare implantater av magnesium. 
    • OralG gjennom Eurostarprogrammet. Prosjektet går ut på å utvikle og teste ut et kombinasjonsprodukt som skal hindre utvikling av periodontitt. Produktet skal i utgangspunktet testes på celler og kunstig vev, men det skal óg utvikles en plan for for hvordan produktet skal kunne nyttiggjøres klinisk

Saker til behandling i åpent møte

FS SAK 27

Budsjett for Det odontologiske fakultet 2019

Vedtak
Styret slutter seg til saksframlegget for budsjett 2019. Styret vedtar forslag til budsjett for 2019 slik fordelingen på inntekter og kostnader er fremstilt i vedlegg 1 og fordelingen på enhetene i vedlegg 2. Dekanen utarbeider plan for inndekning av akkumulert merforbruk i langtidsperioden i samarbeid med instituttlederne. Planen legges frem for styret i løpet av 2019.

FS-SAK 28 

Årsplan for Det odontologiske fakultet  2019-2021

Vedtak
Fakultetsstyret godkjenner forslaget til Årsplan 2019-2021 for Det odontologiske fakultet.

FS-SAK 29

Møteplan for fakultetsstyret - våren 2019

Møter i fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet fastsettes til følgende tidspunkter for våren 2019:

  • Tirsdag 5. mars
  • Tirsdag 30. april
  • Tirsdag 11. juni

FS- SAK 30                              

Finansieringskategori for Tannpleierutdanningen

Vedtak
Fakultetsstyret støtter dekanens anbefaling om at finansieringen av bachelorprogrammet i tannpleie må oppgraderes. De reelle kostnadene ligger langt opp mot kostnadene ved masterstudiet i odontologi og at der er riktig å minimum oppgradere bachelorstudiet i tannpleie til kategori B

Saker til behandling i lukket møte

FS-SAK 31   

Førsteamanuensis-/professorstilling i odontololog(endodonti)- fast tilsetting

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for klinisk odontologi og tilsetter Trude Handal i fast stilling som førsteamanuensis i odontologi (endodonti).

FS-SAK 32

Tilsetting uten kunngjøring i midlertidig stilling som forsker i odontologi ved Institutt for klinisk odontologi (biomaterialer), Seksjon for biomaterialer. Eksternt finansiert

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for klinisk odontologi og tilsetter Anne Eriksson Agger i midlertidig stilling som forsker SKO 1108 ved Institutt for klinisk odontologi, Seksjon for biomaterialer, for perioden 01.01.19-31.12.19. Stillingen er er eksternt finansiert. Hjemmel for midlertidig tilsetting er Statsansattloven § (1) bokstav a.

FS-SAK 33

Stipendiatstillinger - Tilsetting

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling, og tilsetter følgende søkere til de utlyste stipendiatstillingene ved Det odontologiske fakultet:

  1. Nan Jiang tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for oral biologi. (veileder Dipak Sapkota)
  2. Badra Hussain tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for biomaterialer. (veileder Håvard Jostein Haugen)
  3. Krystyna Anna Liskiewics tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for oral biologi. (hovedveileder - Roger Simm, og veiledere Pia Titterud Sunde og Anders Verket)
  4. Andreas Koutoulis tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for endodonti. (veileder Pia Titterud Sunde)
  5. Louise Linn Lam tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for klinisk odontologi, Avdeling for kjeveortopedi. (veiledere Maud Els-Marie Andersson, medveileder Bjørn Øgaard)

Hvis en av disse kandidatene takker nei til tilbudet, vil tilbudet gå videre til neste kandidat i følgende rekkefølge

  1. Agniezka Rogala tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt oral biologi (hovedveileder Thomas Kuntziger, medveileder Morten Enersen)
  2. Yang Yang tilsettes som stipendiat for en periode på fire år med 25 % pliktarbeid ved Institutt klinisk odontologi, Seksjon for biomaterialer (veiledere Janne Reseland)
  3. Andrew Want tilsettes som stipendiat for en periode på tre år uten pliktarbeid ved Institutt for oral biologi. (hovedveileder Tor Paaske Utheim IOB, Janicke Jensen-IKO)

    Hjemmel for midlertidighet er
    Ansettelse i utdanningsstilling er midlertidig, jf. statsansatteloven § 9 (1) bokstav d, jf. § 17 (1) og forskrift til statsansatteloven § 5 (3). Arbeidstaker som er ansatt i utdanningsstilling/åremålsstilling fratrer uten oppsigelse når tiden er ute, jf. statsansatteloven § 17 (1)

FS-SAK 34

Instituttlederstilling - Institutt for oral biologi - Tilsetting
Dekan Pål Barkvoll erklærte seg inhabil i saken og forlot møtet. Prodekan for studier Amer Sehic ledet møtet i hans fravær.
Vedtak
Fakultetsstyret anbefalte enstemmig at saken utsettes. Styret anmodet også om at prodekan for studier og visedekaner utdyper saken for endelig vedtak på sirkulasjon i fakultetsstyret. Prodekan for studier vedtok å utsette saken for endelig vedtak på sirkulasjon.

Referatssaker tatt til orientering

 
Publisert 14. des. 2018 10:50 - Sist endret 25. feb. 2020 09:12