Protokoll fra møte i fakultetsstyret 25. september 2018

Tirsdag 25. september 2018 kl 13.00

Sted: Møterom 312, 3 et, Geitmyrsveien 69.

Fra styret: Pål Barkvoll, Jørgen Hugo,  Bente Olin Teigmo, Amer Sehic, Bente B. Herlofson, Morten Enersen, Aya Bajalan og Line Bakkevig.

Fra dekanatet: Linda Bergersen(under åpnet møte)

Forfall: Erik Normann, Malene Bergset Rusten og Irmelina Nilsen

Fra administrasjonen: Tove Langhaug, Linda Valtyrson(under orienteringssakene), Hans Christian Åsheim og Knut Wattum (under åpent møte) og Leif Erling Jensen(referent). 

Dagsorden godkjent

Orienteringssaker

  • Prosess for organisatorisk plassering av TPU.
    Dekanen redegjorde for saken. Fakultetsstyret fattet 5. juni 2018 et prinsippvedtak om å bringe bachelorstudiet i tannpleie inn i samme organisatoriske modell som de øvrige studieprogrammene ved fakultetet. Det tannpleiefaglige miljøet knyttes derfor organisatorisk til Institutt for klinisk odontologi (IKO). Plan for videre prosess er lagt og skal være ferdig implementert senest 30. juni 2019. På vegne av dekan er studiedekan Amer Sehic prosjektleder.
  • Temporær organisering av økonomifunksjonen
    Midlertidig organsering vil foreløpig vare frem til 30.06.19. Økonomiansvarlige ved fakultetsadministrasjonen har midlertidig fått ansvar for økonomi ved begge instituttene, dog beholder IOB ansvaret for finansiering over basis. Ansatte er orienterte om ny organisering
  • Utvikling av UiOs strategi 2030
    Skal arbeides frem ved UiO og blir et viktig styringsdokument for UiO de neste årene. Strategien skal være sluttført innen 2019.
  • Ledelsesvurdering 2. tertial 2018 . 
    Leder for økonomiseksjonen, Linda Valtyrson, presenterte hovedpunktene i status per. 2.tertial og langtidsprognosen. I langtidsperioden har fakultetet et merforbruk estimert til kr 70 mill. Det er flere årsaker til dette, blant annet sektorens generelle avbyråkratiseringskutt, rammekutt fra UiO, lavere inntekter fra pasientvirksomheten, lønnsvekst har de senere årene vært større enn hva som er blitt kompensert for, kutt i satser fra Helsedirektoratet, utsatt overføring av mellomregnskap Med.fak. samt bortfall av inntekter fra oppdragsprosjekt for UDI. samt bortfall av UDI inntekter.  På den annen side har økonomisk uttelling for studiepoengproduksjon og inntekter fra ekstern finansering(prosjekter) økt.
  • Vellykket avvikling av ADEE kongressen 2018
  • Forskningsdagene 2018
    God deltagelse og arrangement under forskningsdagene, både på forskningstorget og på Litteraturhuset.
  • Frokostmøte "Brennmerket"
    Å mangle eller ikke å ha tenner viser tydelig at man ikke tilhører majoritetssamfunnet og bidrar til sementeringen av skillet mellom oss og dem. Det er skamfullt å ikke være en del av felleskapet.Sammen med Årets TV-aksjon samarbeider forskere ved Det odontologiske fakultet og Det teologiske fakultet om å tematisere denne "brennemerkingen". Arrangementet er støttet av UiO Life Science. Det er gratis og åpent for alle.
  • Teoretisk  beredskapsøvelse 11. oktober 2018
    Fakultetet skal avholde en teoretisk beredskapsøvelse 11. oktober, som primært blir en øvelse for beredskapsgruppen. Fakultetets øvrige ansatte vil ikke merke noe til denne øvelsen.  
  • Årets veilederseminar
    Avholdes 14-15. november med blant annet fokus på GDPR.
  • Årsplan 2019-2021
    Pågående arbeid med ny årsplan for 2019-2021, hvor det er nedsatt en arbeidsgruppe som skal jobbe frem et forslag. For neste planperiode er det økt fokus på innovasjon.

Saker til behandling i åpent møte

D- SAK

Organisasjonsendringer i fakultetsadministrasjonen - Overordnet organisasjonsmodell

Dekan  redegjorde for saken i møtet, både knyttet til nødvendigheten av endringer og for videre prosess.

Dekanen understreket særlig behovet for strategiske ressurser i administrasjonen til støtte for dekanatets strategiske planlegging og beslutninger og behov for å ha administrative tjenester som er tilpasset dagens virkelighet, jfr. enhetlig ledelse, IHR prosessen og KDs effektiviserings og avbyråkratiseringskutt

Det er utarbeidet et forslag til ny modell, som nå skal presenteres og diskuteres, jfr krav som ligger i Hovedavtaleverket.

Dekanen orienterte at det nå skal oppnevnes prosjektgrupper med nøkkelpersoner fra fakultetet og tillitsvalgte for å kartlegge fremtidige arbeidsoppgaver innenfor de enkelte ansvarsområdene.

Prosjekteier er dekan.

FS-SAK 20 

Representant til fagkomiteen "stiftelsen til tannlegevitenskapens fremme"

Vedtak
Førsteamanuensis Ingvild Johnsen Brusevold er representant for Det odontologiske fakultet i fagkomiteen for perioden 2019-2022.

FS-SAK 21

Professorat/førsteamanuensis i odontologi (kjeve - og ansiktsradiologi) - Stillingsbeskrivelse

Vedtak
Fakultetsstyret sluttet seg til anbefalingen fra styret ved Institutt for klinisk odontologi og godkjenner vedlagte forslag til stillingsbeskrivelse for professor/førsteamanuensis odontologi(kjeve- og ansiktsradiologi)

FS-SAK 22

Professorat/førsteamanuensis i odontologi (kariologi)  - Stillingsbeskrivelse

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til anbefalingen fra styret ved Institutt for klinisk odontologi og godkjenner vedlagte forslag til stillingsbeskrivelse for professor/førsteamanuensis i odontologi(kariologi)

FS-SAK 23                                               

Førsteamanuensis i odontologi (kjeveortopedi ) - Stillingsbeskrivelse

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til anbefalingen fra styret ved Institutt for klinisk odontologi og godkjenner vedlagte forslag til stillingsbeskrivelse for førsteamanuensis i odontologi(kjeveortopedi)

Saker til behandling i lukket møte

FS-SAK 24   

80 % stilling som universitetslektor i odontologi (protetikk og bittfunksjon) - Fast tilsetting

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til innstillingen fra Institutt for klinisk odontologi og tilsetter Bjørn Einar Dahl i 80% fast stilling som universitetslektor i odontologi (protetikk og bittfunksjon). Han må gjennomføre kurs i universitetspedagogikk i løpet av 2 år etter tilsetting.

FS-SAK 25

Postdoktor - Tilsetting uten kunngjøring for en periode på  3 år- Stillingen er eksternt finansiert.

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling og tilsetter Gabriela da Salvadori Silva i 100% stilling som postdoktor fra 01.10.18-30.09.21

 

FS-SAK 26

Stipendiatstilling ved Institutt for klinisk odontologi(avdeling for pedodonti og atferdsfag) -  Forlenget tilsetting

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling og forlenger Kjetil Strøm sin tilsetting som stipendiat i 50% stilling fra 22.10.18-30.06.19. Ansettelsen er uten pliktarbeid.

 

Tatt til orientering

 
Publisert 27. sep. 2018 15:19 - Sist endret 4. okt. 2018 11:17