Protokoll

24. september 2019. Kl.13.00-15.00.

Sted: Møterom 312, 3 et, Geitmyrsveien 69.

Fra styret Pål Barkvoll,  Bente Olin Teigmo, Amer Sehic, Morten Enersen, Line Bakkevig, Bente B. Herlofson,  Erik Normann.

Fra dekanatet Linda Bergersen og Alix Young Vik

Forfall Sadia Nazir Khan, Aya Bajalan, Aurora MacQueen og Fatima Al Askari

Fra administrasjonen Jan E Ellingsen, Hans-Christian Åsheim, Natalia Andronova, Hege G. Gjessing(under åpent møte), Maria Nesteby (referent) og Leif Erling Jensen.

Orienteringssaker

  • Det ble informert om prosjektet "Kartlegging av nåsituasjon ved fakultetets administrasjon" som nylig er gjennomført. Fokuset for undersøkelsen har vært arbeidsmiljø, organisering, kompetanse, prosesser, kultur, ledelse, samarbeid og relasjoner. Hensikten er å få frem alle sine synspunkter og behov, og en omforent status av nåsituasjonen for administrasjonen. Resultatene vil tas med videre i neste fase, som vil være en evaluering og gjennomgang av administrasjonen. Prosjektet starter tidlig i 2020.
  • Fakultetet feirer 60 år som et eget fakultetet i 2019. Det markeres 14. november 2019 med faglig forelesninger i Geitmyrsveien og et sosialt arrangement om ettermidag/kvelden på Ferdighetssenteret/Gaustad. Invitasjoner sendes snart ut.
  • Styret ved IOB har fremmet forslag om endret styrerepresentasjon.  Endringsforslaget innebar at det  til fakultetsstyret velges av og fra hvert av instituttene, og ikke som i dag, hvor de to faste velges av og fra fakultetet. Dette  for å sikre  at begge institutter har representasjon fra gruppen faste vitenskapelige. Valgstyret ved UiO vurderte at en slik endring vil begrense hvem som er valgbar til styret i større grad enn hva valgreglementet legger opp til. Fakultetet støttet vurderingen og forslaget tas dermed ikke til følge. 
  • Tertialrapport for 2. kvartal 2019 vil bli lagt frem som orienteringssak i neste styremøte, 29. oktober.
  • Universitetene i Bergen, Tromsø og Oslo har gått til felles sak om finansiering av spesialistutdanningen. Moderne spesialistutdanning krever annen infrastruktur hvilket gir både økte direkte og indirekte kostnader. KDs basis bevilgning vil ikke være tilstrekkelig for å kunne opprettholde dagens spesialistutdanning.
  • Fakultetet har bedt om at det utredes muligheter for etablering av en masterutdanning i tannpleie. I dette ligger det også krav om å øke finansieringen av utdanningen.
  • Kongens gullmedalje ble under UiOs årsfest tildelt Christina Hvaring 
  • Det er etablert en ny universitetsallianse, Circle-U.
  • 19 studenter har i år søkt om utveksling. Det er svært gledelige tall.  
Saker til behandling i åpent møte
FS-SAK  13               

Styrets arbeid med Årsplan 2020-21
Innspill til neste årsplanperiode ble diskutert i styret, etter tematiske innledere. 

Vedtak
Innspillene til årsplan 2020-21 tas videre til neste styremøte i oktober, for endelig vedtak i styremøte 10. desember. 

Saker til behandling i lukket møte

FS-SAK  14                                                                  

Tilsetting uten kunngjøring i fast stilling som universitetslektor i odontologi (kariologi) ved Institutt for klinisk odontologi. Internt finansiert.

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til det vedlagte notatet av 16.7.19 fra IKO og ansetter Frode Staxrud til ytterligere 20% fast ansettelse som universitetslektor i odontologi (kariologi) slik at han har 60% fast stilling fra og med 1.8.2019.

FS-SAK 15

Forlenget tilsetting i midlertidig stilling som stipendiat SKO 1017 ved Institutt for klinisk odontologi i perioden f.o.m 01.09.2019 t.o.m. 31.01.2020. Internt finansiert. 

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til dekanens innstilling og forlenger Aman S Chahal sin ansettelse som stipendiat SKO 1017 i 100 % stilling fra 1.9.19 – 31.1.20. Pliktarbeidet skal utgjøre 25% av arbeidstiden.

FS-SAK 16

Tilsetting i stilling som postdoktor, SKO 1352, for 2,5 år ved Avdeling for biomaterialer, Institutt for klinisk odontologi. Eksternt finansiert.

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til det vedlagte notatet av 6.9.19 om ansettelse i 100% stilling som postdoktor for en periode på 2,5 år i følgende rekkefølge: 1. Samanta Archana 2. Abrishamkar, Afshin 3. Kouhi, Monireh 4. Tien, Nguyen Dung

FS-SAK 17

Tilsetting i stilling som stipendiat for en periode på inntil fire med 25% pliktarbeid, Institutt for oral biologi. Stillingen finansiert av Procca.

Vedtak
Fakultetsstyret slutter seg til det vedlagte notatet av 13.09.2019 fra IOB og ansetter Inga Juvkam Solgård i stipendiatstilling for fire år med 25% arbeidsplikt.

Saker tatt til etterretning 

 

 

 

Publisert 29. sep. 2019 17:04 - Sist endret 30. sep. 2019 15:55