Universidad Internacional de Cataluña

Nå har det gått seks uker, og vi er halvveis i oppholdet vårt her! Her kommer en liten oppdatering om livet på skolen.

Bildet kan inneholde: ledd, sko, bein, gest, kne.

Vi trives på klinikken!

Foto: Vivien Dorlin

Universidad Internacional de Cataluña, eller UIC (uttalt WICK), er en privat skole med mange internasjonale studenter. Vi har f.eks. møtt flere franske elever på skolen enn spanske. Skolen er større enn hva vi er vant med fra Norge, og en klasse kan ha opp mot 200 elever. I bygget vårt er det folk som studerer tannlege, medisin og fysioterapi. Det er mange forelesningssaler og seminarrom, og en del er et sykehus der medisinstudentene får ha sin kliniske praksis.

Fotograf: Kamilla Høibakk, Tidlig på skolen for å sikre oss de beste stolene.
Tidlig på skolen for å sikre oss de beste stolene!
Fotograf: Kamilla Høibakk

Skolen består av seks klinikker, kalt CUO. Vi er mest i CUO 1-3, mens CUO 4-6 er for spesialistutdanningen. Vi går sammen med fjerde året her, de har klinikk tre dager i uken der to av øktene er på fire timer og en av øktene på fem timer. I tillegg kan de velge om de vil ha skole hver lørdag, eller om de vil være på klinikken hver dag i tre uker i sommerferien. 

Generelt sett er unitene noe eldre enn det de er hjemme i Norge. CUO 6 er derimot ganske ny, så her er også unitene nyere. En ting man kan like er at lampene på de nye unitene har herdelys, slik som på ferdighetssenteret hjemme. 

 

Alle studentene har to skap hver. I det ene har vi klinikktøy, sko og annet personlig utstyr. Tøyet vasker man selv og hver student har to sett. I det andre skapet har vi hver vår boks med nødvendig utstyr til grunnleggende tannbehandling. Dette utstyret må studentene kjøpe selv ved starten av den kliniske biten av studiet. Vi er så heldige at vi får låne et sett fra universitetet. Studentene her har også egne turbiner, vinkelstykker etc., så det blir fort dyrt å være tannlegestudent.

utstyr
Henter rent utstyr fra skapet vårt. 
Fotograf: Benedikte Aune

På klinikken jobber man to og to sammen. I løpet av en økt er det vanlig å ha 2 (noen få ganger 3) pasienter. Man gir alltid pasienten et kostnadsoverslag for alle behandlinger man tenker å utføre (til og med bare en rens..!), så her blir det mye papirarbeid. Etter at man har fått signert alle papirer kan man hente seg det utstyret man har fått tillatelse til å bruke. Når økten er ferdig gis alt utstyret til tannhelsesekretærene som sørger for at alt blir satt på plass. Den personlige boksen leveres også, slik at den kan vaskes og steriliseres og vi kan hente den til neste økt i skapet vårt. 

Om man skal ta spesialistutdanning er det vanlig å starte rett på denne etter man er ferdig med grunnutdanningen. For de tannlegestudentene som senere ønsker å ta en spesialisering kan man være "alumno interno". Dette går ut på at man skygger en spesialistkandidat en økt i uken i 10 uker. Etter dette får man et diplom som kan være nyttig for å komme inn på spesialiseringen senere. 

Samarbeidet mellom spesialistutdanningen og grunnutdanningen er ikke like nært som i Oslo. Ved f.eks. endobehandling får man ikke den samme oppfølgingen og hjelpen som man gjør hjemme. Det er kun i spesialtilfeller man får gå og hente en spesialist.

Ettersom vi kun har klinisk praksis her og ikke noe teori er vi ikke på universitetet så ofte, heller ikke så lenge av gangen. Vi har likevel blitt kjent med kantina, som vi syns er veldig bra! Her får man kjøpt ferskpresset appelsinjuice, kaffe fra barista, flere typer digg varmmat, veldig mange ulike baguetter, sandwicher og wraper, samt ulike typer kaker og søtsaker. Stikker alltid hit og henger litt de gangene pasientene ikke møter opp, noe som skjer en del ettersom det ikke finnes ikke-møtt-gebyrer her...

Vi koser oss med klinikk og får gjøre litt diverse, men vi håper på litt flere større caser etter hvert!
Hasta luego! 

Emneord: Barcelona, klinikk, Erasmus+, Erasmus, UIC Av Kamilla Høibakk, Benedikte Aune
Publisert 9. apr. 2022 14:12 - Sist endret 9. apr. 2022 14:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere